panelarrow

jamtarna.se

Speedway och andra fartfyllda sporter

Hjälm – en bra försäkring

Det är intressant att se att fler och fler utövare av olika sporter börjar använda hjälm. Motorcykelförare har länge förstått vikten av att ha hjälm, men med tiden har hjälmen på liknande sätt fått förespråkare bland annat hos skidåkare i slalombacken. Ser du ett reportage i TV från en slalombacke i påsklovstider, ser du många åkare med hjälm. En annan fritidssysselsättning som mer och mer använder hjälm är de som kör fyrhjuling.

Hjälm för ATV

Hjälmar för fyrhjulingar kan se lite olika ut men gemensamt för dem är att de ska skydda huvudet. Har du en och ATV men ingen hjälm ännu, ska du skaffa en och prova ut en som är bekväm. Den ska vara lätt att sätta på sig och kännas skön. Den ska med andra ord helt enkelt vara så bekväm för dig att du inte låter bli hjälmen för det är så bökigt. Du hittar bra hjälmar hos ATV vision.

Det är faktiskt hjälmtvång på fyrhjulingar

Efter att flera svåra olyckor hänt som förorsakat skallskador på förare av fyrhjulingar så införde staten 2016 ett tvång att bära hjälm. Det gäller samtliga fyrhjulingar som ska framföras, utom vid ett fåtal tillfällen på parkering och liknande. Men med tanke på vilka risker som faktiskt föreligger, är det säkrast att använda hjälm i alla lägen.

Comments are closed.